Nádivka s kroupami, houbami a uzeným
Recepty, OstatníSuroviny
- 6 kusů pečiva - já použila celozrnné kaiserky
- 6 vajec (žloutky zvlášť a z bílků tuhý sníh)
- cca 300 g vařeného uzeného masa měla jsem obrané z žeber
- 3 hrsti mražených hub nebo čerstvých lesních hub
- 3 hrsti velkých krup
- 3 stroužky česneku
- hodně zelených bylinek:
- petrželka
- libeček
- kopřivy
- popenec
- uzený vývar podle potřeby
- sůl
- pepř
Postup Nádivka s kroupami, houbami a uzeným
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout.
Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Přidáváme podle potřeby vývar.
Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova.
Během pečení potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.