Mřížkový koláč s tvarohem a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 g hery
2 žloutky
5 lžic mléka
1 prášek do pečiva
Náplň:
750 g měkkého tvarohu
150 g cukru krupice
2 žloutky
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
sníh ze 4 bílků
Dále:
čerstvé ovoce, borůvky nebo marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky.

  2. Mezitím připravíme náplň. Tvaroh rozšleháme s cukrem, žloutky a pudinkovým práškem rozmíchaným v mléku. Poté vmícháme pevný sníh z bílků a špetku soli. Z těsta oddělíme asi 1/3. Větší část rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Na těsto rozetřeme náplň z tvarohu a zbylé těsto rozválíme, radýlkem nakrájíme na proužky a vytvoříme z nich na tvarohu mřížku. Mezi mřížky dáme ovoce nebo menší kopečky marmelády.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C, cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!