Květák na pivu a medu
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 květák
- hladká mouka a
- mléko na těstíčko(množství podle velikosti květáku)
- sůl
- pepř
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic kečupu
- 2 lžíe medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 dl černého piva
- 5 stroužků česneku
- čerstvý rozmarýn
Postup Květák na pivu a medu
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělím na malé růžičky a obalím v těstíčku. To si připravím z mléka, mouky a soli. Položím do pekáčku a dám péct do trouby tak na 20 minut.
Připravím si marinádu: smíchám olej, med, kečup, nasekaný rozmarýn, rozmačkaný česnek, sójovou omáčku, pivo a naliji na květák a ještě zapeču tak 7 minut. K tomu jsem dávala bramborovou kaši.