Květák na pivu a medu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
hladká mouka a
mléko na těstíčko(množství podle velikosti květáku)
sůl
pepř
3 lžíce oleje
5 lžic kečupu
2 lžíe medu
2 lžíce sójové omáčky
2 dl černého piva
5 stroužků česneku
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělím na malé růžičky a obalím v těstíčku. To si připravím z mléka, mouky a soli. Položím do pekáčku a dám péct do trouby tak na 20 minut.

  2. Připravím si marinádu: smíchám olej, med, kečup, nasekaný rozmarýn, rozmačkaný česnek, sójovou omáčku, pivo a naliji na květák a ještě zapeču tak 7 minut. K tomu jsem dávala bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!