Šťouchané brambory s opečenou hlívou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 800 g brambor
- 200-250 g hlívy
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- jarní cibulka
- česnek
- mléko
- kousek sádla
- sůl
Postup Šťouchané brambory s opečenou hlívou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli na drobno, hlívu na kousky.
Na kousku sádla vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Když začne zlátnout, přidáme hlívu a česnek na plátky.
Dusíme asi 10-15 minut do vydušení vody a hlíva se začne opékat. Po chvíli odstavíme a brambory slijeme.
Nejdříve brambory rozšťoucháme s trochou horkého mléka a hlívu už jen vmícháme vařečkou.
Nakonec vmícháme nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Podáváme jako přílohu, ale stačí k tomu jen zeleninový salát nebo mléko.