Hlíva se Šmakounem, zeleninou a medvědím česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g hlívy ústříčné
150 g Šmakouna - použila jsem Mexico
1 mladá cuketa
3 jarní cibulky
čerstvý tymián
hrst malých keříčkových rajčat (nebo cherry)
listy medvědího česneku - množství podle chuti
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěnou hlívu - menší necháme v celku, větší nakrájíme, osolíme a chvíli opékáme.

  2. Cuketu a Šmakouna nakrájíme na hranolky, bílé části cibulek na větší kousky, rajčata rozpůlíme a vše přidáme k hlívě.

  3. Restujeme - zelenina musí zůstat na skus.

  4. Na závěr dochutíme pepřem a posypeme jemně nakrájeným medvědím česnekem, lístky tymiánu a cibulkovou natí.

  5. Ozdobíme bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!