Hlíva se Šmakounem, zeleninou a medvědím česnekem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g hlívy ústříčné
- 150 g Šmakouna - použila jsem Mexico
- 1 mladá cuketa
- 3 jarní cibulky
- čerstvý tymián
- hrst malých keříčkových rajčat (nebo cherry)
- listy medvědího česneku - množství podle chuti
- olivový olej
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Hlíva se Šmakounem, zeleninou a medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěnou hlívu - menší necháme v celku, větší nakrájíme, osolíme a chvíli opékáme.
Cuketu a Šmakouna nakrájíme na hranolky, bílé části cibulek na větší kousky, rajčata rozpůlíme a vše přidáme k hlívě.
Restujeme - zelenina musí zůstat na skus.
Na závěr dochutíme pepřem a posypeme jemně nakrájeným medvědím česnekem, lístky tymiánu a cibulkovou natí.
Ozdobíme bazalkou.