Pindruše pohankový chlebík
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 250 g vody
- 100 g kefíru (byl domácí, těch 100 g = 10 plných lžic)
- 3 lžíce oleje
- lžička octa
- lžička cukr
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky kmínu
- 100 g pohankové mouky
- 530 g hladké mouky
- 21 g droždí
Postup Pindruše pohankový chlebík
Postup přípravy receptu
-
Toto těsto je určeno pro veliké pekárny. Máte-li pekárnu menší, je třeba suroviny úměrně snížit (např. o 1/4, 1/3 apod.).
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto. (Já jsem nechala pekárnou těsto jen vymíchat, pak už kynulo v míse).
Hotové těsto vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, mírně posypneme moukou a uděláme bochník.
Oválíme ho v mouce, na plechu s pečícím papírem nebo fólií nařízneme a necháme vykynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, 200°C/asi 30-45 minut).