Rýžový nákyp s broskvemi
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 250 g krátkozrnné rýže
- 1 l mléka
- 70 g másla
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- špetka soli
- 1 velký broskvový kompot
Postup Rýžový nákyp s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme vodou, zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme hodně do měkka.
Po uvaření necháme rýži vychladnout a mezitím si broskve nakrájíme na kostky.
Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.
Do takto připravené směsi přidáme také nakrájené broskve + 2-3 polévkové lžíce kompotové šťávy a promícháme.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýže s broskvemi.
Dortovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
V předehřáté troubě zvolna pečeme dozlatova. Nákyp můžeme podávat horký i studený.