Rýžový nákyp s broskvemi

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 g krátkozrnné rýže
1 l mléka
70 g másla
50 g cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
špetka soli
1 velký broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme vodou, zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme hodně do měkka.

  2. Po uvaření necháme rýži vychladnout a mezitím si broskve nakrájíme na kostky.

  3. Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.

  4. Do takto připravené směsi přidáme také nakrájené broskve + 2-3 polévkové lžíce kompotové šťávy a promícháme.

  5. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýže s broskvemi.

  6. Dortovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou a naplníme směsí.

  7. V předehřáté troubě zvolna pečeme dozlatova. Nákyp můžeme podávat horký i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!