Mleté maso v pórku a anglické slanině
Recepty, Mleté masoSuroviny
- cca 30 dkg mletého masa (50:50)
- 1 větší vařený strouhaný brambor
- 1/2 šálku smažené sušené cibulky (už zas mají v Ikee 1kg/79k)
- sůl
- pepř (případně koření dle vaší chuti)
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
- pár dlouhých listů z porku
- 100 g anglické slaniny
Postup Mleté maso v pórku a anglické slanině
Postup přípravy receptu
-
V míse spaříme vařící vodou jednotlivé rozebrané listy z pórku, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Připravíme směs z mletého masa - buď takto nebo podle vašeho oblíbeného receptu, pozor ale na sůl, nepřesolte, anglická slanina je slaná dost a při pečení je to znát.
Maso postupně vytvarujeme na špejle nebo špízová dřívka, obalíme listy pórku jako bychom motali kremrole a potom - již ne tak hustě - proužky anglické slaniny.
Pečeme cca 30 minut na 170°C, pekla jsem současně plněné papriky a obložila rajčaty, čtvrtkami cibule a zbytkem anglické slaniny.