Salát s uzenou makrelou

Recepty, Saláty

Suroviny

vykostěné maso z uzené makrely
cherry rajčátka
rajčata naložená v oleji
salátová okurka
ledový salát
jarní cibulka
vejce uvařená na tvrdo nebo na hniličku
zálivka:
3 lžíce oleje z rajčat
plná lžička steakové hořčice
plná lžička majonézy
citronová šťáva
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso z makrely obrané od kostí nakrájíme na kousky. Obojí rajčata, okurku, salát a cibulku také nakrájíme na kousky.

  2. Z oleje a všech zbývajících přísad metličkou vyšleháme jemný dresink. Všechnu zeleninu dáme do misky, nahoru přidáme makrelu a vejce a vše pokapeme dresinkem.

  3. Makrela i dresink mají výraznou chuť, tak není třeba nechávat salát odležet. Můžeme podávat ihned, třeba s křupavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!