Chlebíčky s celerovým salátem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 menší nebo půl velkého celeru
1 červená paprika
2 vejce vařená natvrdo
100 g sýru
(čedar, eidam 45% apod.)
1 malá cibule
3 lžíce majonézy
půl lžíce hořčice
šťáva z poloviny citronu
špetka cukru
čerstvě mletý pepř
sůl
Dále:
dřevorubecký chléb nebo chlebíčková veka
pomazánkové máslo
kousek salátové okurky
rajče
petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Očistěný celer nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a zalijeme citronovou šťávou, aby nezhnědl. Na stejném struhadle nastrouháme i sýr, papriku nakrájíme na proužky, cibuli a vejce nasekáme najemno. Přidáme majonézu, hořčici, špetku cukru, pepř a sůl dle chuti.

  2. Vše promícháme a necháme v chladu chvilku odležet - zatím nakrájíme na plátky chléb, veku nebo jiné pečivo a lehce plátky potřeme pomazánkovým máslem, aby se od salátu nerozmočily. Vidličkou naneseme na každý plátek salát a dle fantazie dozdobíme měsíčkem rajčete, plátky okurkky, petrželkou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!