Vepřová roláda v pivní marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřového bůčku
mletý pepř
dvě lžíce uzené mleté papriky
5 stroužků česneku
sůl
200 g mraženého listového špenátu
6 vařených vajec natvrdo
1 větší mrkev
Pivní marináda:
2 lžíce cukru
0,5 l světlého 10° piva
2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
1 citron

Postup přípravy receptu

  1. Bůček rozřízneme na plát. Osolíme, opepříme, posypeme zauzenou paprikou a sekaným česnekem. Na plát poklademe listový špenát a na střed naskládáme vařená vejce. Kolem poklademe mrkví krájenou na proužky. Zabalíme, utáhneme a smotáme provazem. Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme pivem a redukujeme na ⅓ obsahu. Přidáme šťávu z citronu a strouhaný zázvor. Ještě chvilku povaříme a necháme vychladit. Hotovou marinádou potřeme ze všech stran roládu a necháme ji odležet přes noc. Druhý den roládu pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 1,5−2 hodiny. Během pečení potíráme a obracíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!