Vepřová roláda v pivní marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřového bůčku
- mletý pepř
- dvě lžíce uzené mleté papriky
- 5 stroužků česneku
- sůl
- 200 g mraženého listového špenátu
- 6 vařených vajec natvrdo
- 1 větší mrkev
- Pivní marináda:
- 2 lžíce cukru
- 0,5 l světlého 10° piva
- 2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
- 1 citron
Postup Vepřová roláda v pivní marinádě
Postup přípravy receptu
-
Bůček rozřízneme na plát. Osolíme, opepříme, posypeme zauzenou paprikou a sekaným česnekem. Na plát poklademe listový špenát a na střed naskládáme vařená vejce. Kolem poklademe mrkví krájenou na proužky. Zabalíme, utáhneme a smotáme provazem. Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme pivem a redukujeme na ⅓ obsahu. Přidáme šťávu z citronu a strouhaný zázvor. Ještě chvilku povaříme a necháme vychladit. Hotovou marinádou potřeme ze všech stran roládu a necháme ji odležet přes noc. Druhý den roládu pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 1,5−2 hodiny. Během pečení potíráme a obracíme.