Mleté maso s lilkem nejen na špagety

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
1 menší lilek
1 velká cibule
3 stroužky prolisovaného česneku
plechovka drcených rajčat
oregano
bazalka
olej
sůl
sečuánský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a společně s česnekem osmažíme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso, mícháme a maso rozmělníme. Po opečení přihodíme lilek nakrájený na kousky.

  2. Společně orestujeme a zalijeme rajčaty z plechu. Přidáme koření, sůl, bylinky a necháme chvíli povařit. Nakonec dochutíme čerstvě mletým pepřem, který obsahuje chilli a udělá směs lehce pikantní.

  3. Zdobíme čerstvými lístky bazalky a na jemno nakrájenou červenou cibulí. Směs je výborná třeba na topinky sypané sýrem, rýži, nebo jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!