Mleté maso s lilkem nejen na špagety
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 menší lilek
- 1 velká cibule
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- plechovka drcených rajčat
- oregano
- bazalka
- olej
- sůl
- sečuánský pepř
Postup Mleté maso s lilkem nejen na špagety
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno a společně s česnekem osmažíme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso, mícháme a maso rozmělníme. Po opečení přihodíme lilek nakrájený na kousky.
Společně orestujeme a zalijeme rajčaty z plechu. Přidáme koření, sůl, bylinky a necháme chvíli povařit. Nakonec dochutíme čerstvě mletým pepřem, který obsahuje chilli a udělá směs lehce pikantní.
Zdobíme čerstvými lístky bazalky a na jemno nakrájenou červenou cibulí. Směs je výborná třeba na topinky sypané sýrem, rýži, nebo jen s chlebem.