Hovězí nudličky na slanině s dýní Hokkaido
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 550 g hovězí kližky
- 100 g anglické slaniny
- 150 g dýně - již očištěné
- 50 g celeru - kdo nemá rád, vynechá
- citrónová šťáva z 1/2 citronu
- citronová kůra nastrouhaná
- 1-2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžíce oleje
- 1 silnější plátek másla
- 2 lžíce nasekaných zelených bylinek
- sůl podle potřeby
Postup Hovězí nudličky na slanině s dýní Hokkaido
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso nakrájíme na plátky, paličkou na maso po obou stranách naklepeme a nařežeme na nudličky. Maso poprášíme zázvorem, promícháme a necháme chvilku uležet.
Mezitím očistíme zeleninu.
Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu se semínky a dýni nakrájíme na drobné kostičky. Plátek celeru také nakrájíme na drobné kostičky a česnek na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, slaninu na úzké nudličky.
Do hrnce s rozehřátým olejem dáme na 4 minuty restovat cibuli i se slaninou.
Přidáme česnek a necháme provonět.
Pak přidáme nudličky masa a necháme prudce zatáhnout. Mírně osolíme, zalijeme citronovou šťávou, podlijeme 150 ml horké vody a dusíme doměkka. Během dušení doléváme horkou vodu.
Pokud budeme připravovat v papiňáku, postupujeme úplně stejně, jen na podlití použijeme 300 ml horké vody.
Papiňák uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 40 minut.
Než bude maso měkké, připravíme si zeleninu.
Na pánev dáme rozehřát plátek másla. Přidáme kostičky dýně a celeru a zasypeme nastrouhanou citronovou kůrou. Promícháme a bez podlívání restujeme 8 minut.
Do hrnce s měkkým masem dáme orestovanou zeleninu, pánev vypláchneme malým množstvím vody a přidáme k masu.
Podle potřeby zredukujeme množství šťávy na požadovanou hustotu, dochutíme a přidáme bylinky. Podáváme s opečenými brambory.