Yakitori (japonský národní pokrm)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g kuřecích prsou
- špejle
- ------
- Na marinádu Teriyaki:
- menší kousek zázvoru
- 1 menší česnek
- 1 lžíce saké
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce sojové omáčky light
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 limeta
- 100 ml vody
Postup Yakitori (japonský národní pokrm)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zázvor a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno.
Potom připravíme marinádu - v menším hrnci svaříme vodu s cukrem, se sojovou omáčkou a saké. Přidáme česnek se zázvorem a medem, necháme svařit a nakonec zakápneme kapkou limety. Necháme vychladnout.
Maso dáme do marinády a necháme 2-3 hodiny marinovat v lednici. Pak vezmeme špejle a maso napichujeme jako špíz. Opečeme na pánvi a dáme dopéct do trouby. Než dáme špízy do trouby, ještě je potřeme zbytkem marinády.