Papriky v rajčatové omáčce

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

čerstvá rajčata
olej
sůl
několik čerstvých paprik
Na 1 kg hotového protlaku:
přibližně 2 lžíce oleje
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme vodu a semínka. Všechna vložíme do hrnce, je-li třeba podlijeme trošinkou vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme. Pak je vystřeme (buď rozmixovaná na sítu nebo propasírujeme v pasírovači).

  2. Vrátíme zpět na vařič, přidáme olej a sůl a mírným varem odpaříme na požadovanou hustotu. Ochutnáme, popř. dosolíme (sůl pomáhá konzervovat). Očištěné papriky drobněji nakrájíme a rozdělíme do sklenic.

  3. Rajčatovou omáčku naplníme do vysterilizovaných sklenic s paprikami a zavaříme (90°C/40 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!