Papriky v rajčatové omáčce
Recepty, ZavařeninySuroviny
- čerstvá rajčata
- olej
- sůl
- několik čerstvých paprik
- Na 1 kg hotového protlaku:
- přibližně 2 lžíce oleje
- sůl podle chuti
Postup Papriky v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme vodu a semínka. Všechna vložíme do hrnce, je-li třeba podlijeme trošinkou vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme. Pak je vystřeme (buď rozmixovaná na sítu nebo propasírujeme v pasírovači).
Vrátíme zpět na vařič, přidáme olej a sůl a mírným varem odpaříme na požadovanou hustotu. Ochutnáme, popř. dosolíme (sůl pomáhá konzervovat). Očištěné papriky drobněji nakrájíme a rozdělíme do sklenic.
Rajčatovou omáčku naplníme do vysterilizovaných sklenic s paprikami a zavaříme (90°C/40 minut).