Telecí líčka na slanině
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g telecích líček
- 350 g slaniny - gazdovské nebo anglické
- 250 ml vývaru nebo vody
- 1 menší mrkev
- 1 menší menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 cm silný plátek másla
- 1/2 lžičky celého kmínu
- sůl
- mletý pepř
Postup Telecí líčka na slanině
Postup přípravy receptu
-
Líčka opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a zlehka osolíme a opepříme.
Slaninu nakrájíme na širší nudličky, mrkev nastrouháme na hrubých slzičkách, česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli nadrobno.
V papiňáku na rozehřátém másle osmažíme slaninu s kmínem. Přidáme mrkev, česnek a cibuli a restujeme 4 minuty. Poté vložíme kostky masa a necháme je prudce zatáhnout.
Podlijeme vývarem, nebo vodou, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 20 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, šťávu silným varem zredukujeme na hustější konzistenci a podle potřeby dochutíme. Podáváme se šťouchanými bramborami.