Nadivka ke krutimu masu pecena ve forme kulicek
Recepty, PřílohySuroviny
- 1 celý bochník celozrnného toustového chleba
- 2 střední velikosti cibule
- 3-4 řapíky řapíkatého celeru
- 115 g másla
- 2 polévkové lžíce másla
- 125 ml mléka
- 2 vejce
- brambory (tolik aby po rozmačkání daly 2 hrníčky velikosti 250 ml)
- sůl
- pepř
Postup Nadivka ke krutimu masu pecena ve forme kulicek
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme celý bochník na malé kostky, dáme do velké mísy, osolíme a opepříme a dobře promícháme. Oloupeme si brambory, rozpůlíme a dáme je vařit. Až budou měkké, zcedíme vodu a rozmačkáme.
Nakrájíme cibule a celerové stonky na drobno. Na pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce másla, přidáme cibuli a celer a zpěníme několik minut. Do menší misky si přidáme 125 ml mléka, 2 vejce, 115 g rozpuštěného másla a vše dobře prošleháme.
Zpěněnou cibuli s celerem, rozšlehané vejce s mlékem a máslem rozmačkané brambory (2 hrnečky) přidáme do připraveného, nakrájeného chleba a vše dobře promícháme.
Potom již jen tvoříme kuličky a to ručně nebo pomocí naběračky na zmrzlinu a poklademe do vymaštěné nádoby, která je vhodná na pečení v troubě. Přikryjeme alobalem.
Troubu vyhřejeme na 190°C a pečeme přikryté 30 minut. Před koncem pečení odkryjeme na několik minut.