Nadivka ke krutimu masu pecena ve forme kulicek

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 celý bochník celozrnného toustového chleba
2 střední velikosti cibule
3-4 řapíky řapíkatého celeru
115 g másla
2 polévkové lžíce másla
125 ml mléka
2 vejce
brambory (tolik aby po rozmačkání daly 2 hrníčky velikosti 250 ml)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme celý bochník na malé kostky, dáme do velké mísy, osolíme a opepříme a dobře promícháme. Oloupeme si brambory, rozpůlíme a dáme je vařit. Až budou měkké, zcedíme vodu a rozmačkáme.

  2. Nakrájíme cibule a celerové stonky na drobno. Na pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce másla, přidáme cibuli a celer a zpěníme několik minut. Do menší misky si přidáme 125 ml mléka, 2 vejce, 115 g rozpuštěného másla a vše dobře prošleháme.

  3. Zpěněnou cibuli s celerem, rozšlehané vejce s mlékem a máslem rozmačkané brambory (2 hrnečky) přidáme do připraveného, nakrájeného chleba a vše dobře promícháme.

  4. Potom již jen tvoříme kuličky a to ručně nebo pomocí naběračky na zmrzlinu a poklademe do vymaštěné nádoby, která je vhodná na pečení v troubě. Přikryjeme alobalem.

  5. Troubu vyhřejeme na 190°C a pečeme přikryté 30 minut. Před koncem pečení odkryjeme na několik minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!