Patizonová polévka s kokosovým mlékem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 středně velký patizon
4 stroužky česneku
1 velká cibule
majoránka
sůl, pepř
olivový olej
kurkuma
půl lžičky římského kmínu
kůra z jednoho pomeranče
2 lžíce pomerančové šťávy
250 ml kokosového mléka
chilli paprička na posypání (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Patizon jsem oloupala, zbavila semínek a nakrájela na menší kousky. Poté jsem ho přendala jsem do zapékací misky, společně se 4 stroužky česneku, majoránkou, pomerančovou kůrou, kurkumou, solí a pepřem.

  2. Vše v misce jsem pokapala olivovým olejem a pekla v troubě při 180°C zhruba 35-40 minut. Několikrát během pečení jsem směs promíchala.

  3. V hlubším hrnci jsem rozehřála olivový olej, na kterém jsem osmažila na jemno nakrájenou cibuli a podrcený římský kmín. Po chvíli jsem k cibuli přidala upečenou zeleninu, pomerančovou šťávu a zhruba 200 ml kokosového mléka. Vše jsem přivedla k varu, odstavila a rozmixovala dohladka tyčovým mixérem.

  4. Po rozmixování jsem polévku ještě trochu poředila zbylým kokosovým mlékem, aby měla dobrou konzistenci. Při servírování jsem polévku v misce posypala na jemno nakrájenou chilli papričkou a pokapala kokosovým mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!