Patizonová polévka s kokosovým mlékem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 středně velký patizon
- 4 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- majoránka
- sůl, pepř
- olivový olej
- kurkuma
- půl lžičky římského kmínu
- kůra z jednoho pomeranče
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 250 ml kokosového mléka
- chilli paprička na posypání (nemusí být)
Postup Patizonová polévka s kokosovým mlékem
Postup přípravy receptu
-
Patizon jsem oloupala, zbavila semínek a nakrájela na menší kousky. Poté jsem ho přendala jsem do zapékací misky, společně se 4 stroužky česneku, majoránkou, pomerančovou kůrou, kurkumou, solí a pepřem.
Vše v misce jsem pokapala olivovým olejem a pekla v troubě při 180°C zhruba 35-40 minut. Několikrát během pečení jsem směs promíchala.
V hlubším hrnci jsem rozehřála olivový olej, na kterém jsem osmažila na jemno nakrájenou cibuli a podrcený římský kmín. Po chvíli jsem k cibuli přidala upečenou zeleninu, pomerančovou šťávu a zhruba 200 ml kokosového mléka. Vše jsem přivedla k varu, odstavila a rozmixovala dohladka tyčovým mixérem.
Po rozmixování jsem polévku ještě trochu poředila zbylým kokosovým mlékem, aby měla dobrou konzistenci. Při servírování jsem polévku v misce posypala na jemno nakrájenou chilli papričkou a pokapala kokosovým mlékem.