Skotská křepelčí vejce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

12 křepelčích vajíček
300 g mletého kuřecího masa
1 lžička čerstvého nebo sušeného zázvoru
2 lžíce jemně nakrájené pažitky a petrželky
1 lžička ostřejší hořčice
sůl
olej na smažení
vejce, hladká mouka a strouhankana obalení

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme a oloupeme křepelčí vajíčka (vaříme 2 max. 3 minuty, vajíčka opatrně během vaření obracíme, aby žloutek zůstal uprostřed). Mleté kuřecí maso smícháme s natěmi, hořčicí a zázvorem. Podle chuti osolíme. Každé vajíčko zabalíme do mletého masa a potom obalíme v klasickém trojobalu.

  2. Osmažená vajíčka rozkrojíme na půlky a ozdobíme buď syrovou zeleninou, nebo nakládanými dobrůtkami. Můžeme podávat jak teplé s bramborem, tak studené s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!