Skotská křepelčí vejce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 12 křepelčích vajíček
- 300 g mletého kuřecího masa
- 1 lžička čerstvého nebo sušeného zázvoru
- 2 lžíce jemně nakrájené pažitky a petrželky
- 1 lžička ostřejší hořčice
- sůl
- olej na smažení
- vejce, hladká mouka a strouhankana obalení
Postup Skotská křepelčí vejce
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme a oloupeme křepelčí vajíčka (vaříme 2 max. 3 minuty, vajíčka opatrně během vaření obracíme, aby žloutek zůstal uprostřed). Mleté kuřecí maso smícháme s natěmi, hořčicí a zázvorem. Podle chuti osolíme. Každé vajíčko zabalíme do mletého masa a potom obalíme v klasickém trojobalu.
Osmažená vajíčka rozkrojíme na půlky a ozdobíme buď syrovou zeleninou, nebo nakládanými dobrůtkami. Můžeme podávat jak teplé s bramborem, tak studené s chlebem.