Trdelníčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 170 ml mléka
- 600 g hladké mouky
- 80 g cukru
- špetka soli
- 70 g sádla
- 80 g másla
- 4 žloutky
- lžíce rumu
- 1/2 kostky droždí
- na obalení rozšlehaná vejce
- oříšky
- skořicový cukr
Postup Trdelníčky
Postup přípravy receptu
-
Těsto můžeme buď vymísit ručně a nechat vykynout, nebo můžete použít stejně jako já pekárnu.
Při ručním mícháni do šálku dáme část teplého mléka, droždí, trochu cukru a asi lžíci mouky, promícháme a necháme vytvořit kvásek.
Do mísy dáme všechny ostatní ingredience (máslo a sádlo necháme rozpustit a poté přilejeme).
Přidáme vykynutý kvásek, vymísíme hladké těsto a necháme vykynout cca hodinu.
Poté těsto rozvalujeme a řežeme na proužky cca 3 cm široké.
Namotáme na plechové trubičky, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem a oříšky.
Skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 min. při 180°C.