Hrušková povidla jak je dělám já
Recepty, ZavařeninySuroviny
- Sušené hrušky i jablka
- skořice celá
- skořice mletá
- anýz
- badyán
- mletý hřebíček
- vanilkový cukr
- švestková povidla
- trochu strouhaného perníku
Postup Hrušková povidla jak je dělám já
Postup přípravy receptu
-
Dám vařit sušené hrušky a trochu i sušených jablek.
Do pláténka zabalím hřebíček, skořici, anýz a dám vařit k hruškám.
Jak jsou hrušky měkké, scedím a pomelu na masovém mlýnku.
Potom vmíchám trochu švestkových povidel, mletý badyán, skořici, vanilkový cukr a trochu zahustím perníkem.
Cukr nedávám, měla jsem sladké hrušky.
Po vychlazení dám do mrazicích dóziček a šup do mrazáku, kde mě budou čekat, až budu péct frgály.