Hrušková povidla jak je dělám já

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

Sušené hrušky i jablka
skořice celá
skořice mletá
anýz
badyán
mletý hřebíček
vanilkový cukr
švestková povidla
trochu strouhaného perníku

Postup přípravy receptu

  1. Dám vařit sušené hrušky a trochu i sušených jablek.

  2. Do pláténka zabalím hřebíček, skořici, anýz a dám vařit k hruškám.

  3. Jak jsou hrušky měkké, scedím a pomelu na masovém mlýnku.

  4. Potom vmíchám trochu švestkových povidel, mletý badyán, skořici, vanilkový cukr a trochu zahustím perníkem.

  5. Cukr nedávám, měla jsem sladké hrušky.

  6. Po vychlazení dám do mrazicích dóziček a šup do mrazáku, kde mě budou čekat, až budu péct frgály.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!