Houbová skotská vejce s křepelčími vajíčky

Recepty, Houby

Suroviny

1 balení křepelčích vajíček
asi 350-500 g žampionů nebo jiných hub
1 cibule
sůl
pepř
olej
1 vejce
strouhanka
Na obalení:
hladká mouka, vejce, strouhanka
Na smažení:
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme nakrájené žampiony, osolíme a opepříme a podusíme do měkka. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, necháme trochu vychladnout a přidáme vajíčko a strouhanku.

  2. Křepelčí vajíčka uvaříme 1,5 minuty, zchladíme a opatrně oloupeme, chce to velkou trpělivost. Každé vajíčko opatrně obalíme houbovou hmotou a pak obalíme v mouce, ve vajíčku a strouhance.

  3. Usmažíme na oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!