Houbová skotská vejce s křepelčími vajíčky
Recepty, HoubySuroviny
- 1 balení křepelčích vajíček
- asi 350-500 g žampionů nebo jiných hub
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- olej
- 1 vejce
- strouhanka
- Na obalení:
- hladká mouka, vejce, strouhanka
- Na smažení:
- olej
Postup Houbová skotská vejce s křepelčími vajíčky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme nakrájené žampiony, osolíme a opepříme a podusíme do měkka. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, necháme trochu vychladnout a přidáme vajíčko a strouhanku.
Křepelčí vajíčka uvaříme 1,5 minuty, zchladíme a opatrně oloupeme, chce to velkou trpělivost. Každé vajíčko opatrně obalíme houbovou hmotou a pak obalíme v mouce, ve vajíčku a strouhance.
Usmažíme na oleji.