Křehký bramborový závin s mákem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
200 g nastrouhaných, den předem uvařených brambor
80 g změklého másla
1 prášek do pečiva
140 g cukru
2 žloutky
citronová kůra
2 lžíce mléka
Náplň:
asi 250 g mletého máku
cukr podle chuti
citronová kůra
1/2 lžičky perníkového koření
lžička skořice
plátek másla
asi 150 ml (i více, pokud je třeba) mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme suroviny na náplň a necháme vystydnout.

  2. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu mléka. Rozdělíme na dva díly a vyválíme. Poklademe náplní, stočíme a potřeme vajíčkem.

  3. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!