Ostružinový koláč se šáchorem bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 120 g jáhlové mouky
- 120 g rýžové mouky
- 120 g pohankové mouky
- 100 g bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu
- 50 g šáchorové mouky
- 120 g cukru
- 4 lžíce oleje
- 1 jablko
- 1,5 prášku do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu
- 1 lžíce psyllia
- 380 ml vody
- ostružiny
Postup Ostružinový koláč se šáchorem bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko, olej a vodu a krátce prošleháme.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme ostružinami.
Pečeme při 160°C asi 25 minut, až se těsto přestane lepit na špejli.
Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.