Ostružinový koláč se šáchorem bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 g jáhlové mouky
120 g rýžové mouky
120 g pohankové mouky
100 g bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu
50 g šáchorové mouky
120 g cukru
4 lžíce oleje
1 jablko
1,5 prášku do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
1 lžíce psyllia
380 ml vody
ostružiny

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko, olej a vodu a krátce prošleháme.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme ostružinami.

  3. Pečeme při 160°C asi 25 minut, až se těsto přestane lepit na špejli.

  4. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!