Polévka z pečené zeleniny
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 dýně Hokkaido
- 1 pórek
- 1 hlavička česneku
- 3 cibule
- 2 barevné papriky
- 1 větší mrkev
- 1 větší petržel (nebo pastiňak)
- 1 menší cuketa
- čerstvý tymián
- rozmarýn
- sůl
- olivový olej
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 litr zeleninového vývaru (nebo vody)
- l lžíce smetany (nebo pomazánkového másla)
Postup Polévka z pečené zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu pokrájíme na kusy, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku neloupeme. Vše v míse rukama promícháme s olejem, solí, balzamikem a odrhnutými bylinkami a dáme na plech v jedné vrstvě. Pečeme asi hodinu na 160-180 st., občas vařečkou lehce promícháme.
Část upečené zeleniny - převážně dýně - rozmixujeme ve vývaru, můžeme dát lžíci smetany nebo pomazánkového másla a ještě trošku povaříme, případně ochutíme.
Do talíře s polévkou přidáme část pečené zeleniny. Zbytek posloužil jako báječná příloha ke grilované krkovici