Polévka z pečené zeleniny

Recepty, Polévky

Suroviny

1 dýně Hokkaido
1 pórek
1 hlavička česneku
3 cibule
2 barevné papriky
1 větší mrkev
1 větší petržel (nebo pastiňak)
1 menší cuketa
čerstvý tymián
rozmarýn
sůl
olivový olej
2 lžíce balzamikového octa
1 litr zeleninového vývaru (nebo vody)
l lžíce smetany (nebo pomazánkového másla)

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu pokrájíme na kusy, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku neloupeme. Vše v míse rukama promícháme s olejem, solí, balzamikem a odrhnutými bylinkami a dáme na plech v jedné vrstvě. Pečeme asi hodinu na 160-180 st., občas vařečkou lehce promícháme.

  2. Část upečené zeleniny - převážně dýně - rozmixujeme ve vývaru, můžeme dát lžíci smetany nebo pomazánkového másla a ještě trošku povaříme, případně ochutíme.

  3. Do talíře s polévkou přidáme část pečené zeleniny. Zbytek posloužil jako báječná příloha ke grilované krkovici


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!