Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 400 g cibule 3 velké
- 500 g růžičkové kapusty
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 5 kuliček pepře
- 2 bobkové listy
- 1 malá snítka čerstvého rozmarýnu
- sůl
- mletý pepř
- voda nebo vývar na podlití
- 3/4 lžičky solamylu rozmíchaného v troše vody na zahuštění
Postup Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a v rozehřátém sádle osmažíme do zlatavé barvy.
Přidáme očištěné maso nakrájené na větší kostky cca 5 cm x 5 cm a prudce restujeme. Osolíme, zasypeme paprikou, pepřem, rychle promícháme a podlijeme vodou do poloviny masa.
Přidáme koření a slabým varem za občasného promíchání dusíme pod poklicí 35 minut.
Mezitím očistíme kapustičky od povadlých lístků a odřízneme zaschlé konce košťálů. Kapustičky necháme 3 minuty povařit v osolené vodě, scedíme a přidáme do hrnce k masu.
Podle potřeby podlijeme a dusíme ještě 10 minut.
Ve 100 ml studené vody rozmícháme 3/4 lžičky solamylu, vlijeme k měkkému masu s kapustou, přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty za stálého míchání provařit. Podle své chuti dochutíme solí, nebo pepřem a podáváme s vařeným bramborem.