Rybízová marmeládová směs

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 l ovocné šťávy z vylisovaného ovoce
1 kg krystalového cukru
1 Želírfix 1:1

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz (50%) a další ovoce opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Potom pomeleme na mlýnku na ovoce i se stopkami.

  2. Získanou šťávu nalijeme do hrnce a přivedeme k varu.

  3. Odebereme asi 1 hrst cukru z celkového množství a promícháme s Želírfixem.

  4. Vsypeme do vroucí šťávy a povaříme asi 3 minuty. Potom po částech za stálého míchání přidáme zbývající cukr. Povaříme 3 minuty a odstavíme.

  5. Sterilujeme 15 minut při 85°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!