Mexické fazole s masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 plechovka červených fazolí v nálevu
- 1 plechovka bílých fazolí v tomatové omáčce
- 350 g vepřové kýty
- cibule
- česnek dle chuti
- rajský protlak velký
- kari
- sůl
- pepř
- kousek masoxu (nemusí být)
- olej
Postup Mexické fazole s masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na drobno a dáme osmahnou na olej doměkka, maso pokrájíme na menší kousky, osolíme, opeříme a posypeme trochou kari.
Okořeněné maso dáme k cibuli a opečeme ze všech stran, podlijeme trochou vody, přidáme kousek masoxu (stačí čtvrtka) a dusíme do měkka.
Fazole přidáme k masu i s nálevem, dáme protlak a necháme provařit, aby nám fazole zhoustli.
Dochutíme rozmačkaným česnekem a podáváme s čerstvým pečivem.