Bylinkový okoun
Recepty, RybySuroviny
- 500 g okouna nilského (filety)
- 3 větvičky čerstvého citronového tymiánu
- 10 lístků čerstvé bazalky
- kůra z 1 citronu
- 100 g másla
- citronový pepř
- sůl
- hrubá mořská sůl
- 1/2 citronu na šťávu
Postup Bylinkový okoun
Postup přípravy receptu
-
Filety okouna osolíme, opepříme z obou stran a necháme asi dvě hodiny odpočinout.
V misce si utřeme 50 g másla přidáme kůru z citronu, nadrobno nasekané bylinky, mořskou sůl a citronový pepř. Takto připravené máslo pořádně promícháme.
Do pánve dáme zbytek másla a necháme rozpálit, vložíme filety a zprudka necháme péct asi 4-5 minuty.
Pak otočíme ubereme teplotu, na každý filet dáme bylinkové máslo a pečeme už jen asi 3 minuty.
Filety vyndáme na talíř a necháme chvilinku odpočinout. Podáváme s různě upravenými bramborami.