Paglia e fieno s fazolemi
Recepty, LuštěninySuroviny
- 200 g černých fazolí
- 1 lžíce oleje
- 50 g másla
- 4 lístky šalvěje
- 1 pórek (cca 300 g)
- 100 g drůbeží šunky
- 150 ml vývaru
- 250 g těstoviny paglia e fieno (směs obyčejných a špenátových tagliatelle)
Postup Paglia e fieno s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Fazole si přes noc namočíme.
Druhý den je uvaříme doměkka a scedíme. Měli by být měkké, ale udržet si tvar a nerozpadat se na kaši.
V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme šalvěj, přidáme kolečka pórku a necháme zvadnout.
Přihodíme kostičky nebo proužky šunky a opékáme 3-4min. Zalijeme vývarem, přikryjeme a necháme zredukovat cca 10min.
Pomalu vmícháme máslo a fazole. Opepříme, sůl není nutná, pokud máte slaný vývar.
Odstavíme a promícháme s uvařenými těstovinami.
Můžeme nechat pár minut odpočinout pod pokličkou, těstoviny nasají šťávu a chutě se krásně propojí.