Medová krkovička v pivním kabátku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 pěkné plátky krkovičky
- na marinádu:
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1-2 lžičky medu
- 2-4 stroužky česneku (podle velikosti)
- trochu soli
- mletý pepř
- tuk na smažení
- Těstíčko:
- 2 vejce
- pivo
- polohrubá mouka
- sůl
Postup Medová krkovička v pivním kabátku
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu smícháním všech surovin. Solíme raději méně (sojovka je slaná), česnek přidáme rozetřený. Plátky marinádou potřeme, naskládáme na sebe a dáme na pár hodin (nebo přes noc) do lednice.
Rozšleháme vejce s pivem, osolíme a vmícháme tolik mouky, až vznikne těstíčko, hustší než na palačinky (je třeba, aby z masa při smažení nesteklo).
Rozehřejeme tuk, plátky masa nejdříve obalíme jen v polohrubé mouce, pak v těstíčku a v tuku je pomalu z obou stran osmažíme.