Medová krkovička v pivním kabátku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 pěkné plátky krkovičky
na marinádu:
1 lžíce sojové omáčky
1-2 lžičky medu
2-4 stroužky česneku (podle velikosti)
trochu soli
mletý pepř
tuk na smažení
Těstíčko:
2 vejce
pivo
polohrubá mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu smícháním všech surovin. Solíme raději méně (sojovka je slaná), česnek přidáme rozetřený. Plátky marinádou potřeme, naskládáme na sebe a dáme na pár hodin (nebo přes noc) do lednice.

  2. Rozšleháme vejce s pivem, osolíme a vmícháme tolik mouky, až vznikne těstíčko, hustší než na palačinky (je třeba, aby z masa při smažení nesteklo).

  3. Rozehřejeme tuk, plátky masa nejdříve obalíme jen v polohrubé mouce, pak v těstíčku a v tuku je pomalu z obou stran osmažíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!