Fazolová směs s masem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 400 g bílých fazolí
- 2 silnější plátky krkovice
- 2 hrsti nakrájené anglické slaniny (na kostičky)
- 1 velká cibule
- 1 Orlická klobása
- 1 rajský protlak
- 4 lžíce ostrého kečupu
- pálivá paprika 1 lžička
- pepř
- sůl
- olej
- 1 kostička masoxu
- mouka na zahuštění
- Koření na vaření fazolí:
- 2 kuličky nového koření
- 2 lístky bobkového listu
- 1/2 lžičky bazalky
- sůl
- Koření na osmahnutí krkovice:
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Fazolová směs s masem
Postup přípravy receptu
-
Den předem si namočím fazole do vody a nechám je přes noc v lednici.
Druhý den vodu z fazolí sliji a přileju novou. Do ní dám 2ks bobkového listu, 2 kuličky nového koření, 1/2 lžičky bazalky a sůl. Vařím něco málo přes hodinu v uzavřeném hrnci do měkka.
V hrnci si na oleji orestuji cibulku, k ní přidám 2 hrsti na kostičky nakrájené anglické a 1 nakrájenou klobásu.
Na jiné pánvi si na oleji prudce osmahnu 2 plátky nakrájené na kostičky krkovice, osolím, opepřím a přidám kmín. Poté osmahnuté maso přesypu do hrnce k cibulce, k anglické a ke klobáse. Zaliji vodou a v přikrytém hrnci dusím dokud není maso měkké.
Když už jsou fazole měkké, tak scedím trochu vody, aby to nebylo moc řidké, ale zbytek vody nechám, přidám 1 rajský protlak, 4 lžíce ostrého kečupu, pálivou papriku, pepř, sůl,1 kostičku masoxu a podušené maso i s vývarem.
Za stálého míchání přivedu k varu, zahustím moukou a ještě chvíli povařím.