Fazolová směs s masem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g bílých fazolí
2 silnější plátky krkovice
2 hrsti nakrájené anglické slaniny (na kostičky)
1 velká cibule
1 Orlická klobása
1 rajský protlak
4 lžíce ostrého kečupu
pálivá paprika 1 lžička
pepř
sůl
olej
1 kostička masoxu
mouka na zahuštění
Koření na vaření fazolí:
2 kuličky nového koření
2 lístky bobkového listu
1/2 lžičky bazalky
sůl
Koření na osmahnutí krkovice:
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si namočím fazole do vody a nechám je přes noc v lednici.

  2. Druhý den vodu z fazolí sliji a přileju novou. Do ní dám 2ks bobkového listu, 2 kuličky nového koření, 1/2 lžičky bazalky a sůl. Vařím něco málo přes hodinu v uzavřeném hrnci do měkka.

  3. V hrnci si na oleji orestuji cibulku, k ní přidám 2 hrsti na kostičky nakrájené anglické a 1 nakrájenou klobásu.

  4. Na jiné pánvi si na oleji prudce osmahnu 2 plátky nakrájené na kostičky krkovice, osolím, opepřím a přidám kmín. Poté osmahnuté maso přesypu do hrnce k cibulce, k anglické a ke klobáse. Zaliji vodou a v přikrytém hrnci dusím dokud není maso měkké.

  5. Když už jsou fazole měkké, tak scedím trochu vody, aby to nebylo moc řidké, ale zbytek vody nechám, přidám 1 rajský protlak, 4 lžíce ostrého kečupu, pálivou papriku, pepř, sůl,1 kostičku masoxu a podušené maso i s vývarem.

  6. Za stálého míchání přivedu k varu, zahustím moukou a ještě chvíli povařím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!