Zeleninový salát s opečenou slaninkou
Recepty, SalátySuroviny
- 8 ředkviček
- 6 keříčkových rajčat
- 1/2 hlávky salátu
- 1 větší lahůdková cibulka
- 1/2 větší salátové okurky
- 3 velké lžíce zakysané smetany
- 2 velké lžíce majolky
- 150 g libovější slaniny jakou kdo má rád (u nás Oravská)
- 100 g tvrdého nastrouhaného sýra (u nás Eidam)
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 1 větší cibule
- hladkolistá petrželka
- olivový olej
- sůl
Postup Zeleninový salát s opečenou slaninkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme cibuli a slaninu na proužky, obojí osmažíme na menším množství oleje a necháme vychladnout.
Ostatní zeleninu okurku, rajčata, ředkvičky a salát na menší kusy, lahůdkovou cibulku na kolečka a petrželku nadrobno posekáme.
Ještě dáme nasekané a uvařené vejce s osmaženou cibulí a částí slaniny, tu si tak polovinu necháme na zdobení. Všechno prosolíme dle chuti a promícháme, nakonec dáme už jen majolku a kysanou smetanu, můžeme zastříknout olejem, ale není to nutné, znova promícháme a dáme tak na hodinu do ledničky vychladit.
Servírujeme na dezertní talířky a navrch dáme osmaženou slaninu, kterou jsme si nechali a podáváme s pečivem, které máme rádi.