Zeleninový salát s opečenou slaninkou

Recepty, Saláty

Suroviny

8 ředkviček
6 keříčkových rajčat
1/2 hlávky salátu
1 větší lahůdková cibulka
1/2 větší salátové okurky
3 velké lžíce zakysané smetany
2 velké lžíce majolky
150 g libovější slaniny jakou kdo má rád (u nás Oravská)
100 g tvrdého nastrouhaného sýra (u nás Eidam)
1 vejce uvařené natvrdo
1 větší cibule
hladkolistá petrželka
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme cibuli a slaninu na proužky, obojí osmažíme na menším množství oleje a necháme vychladnout.

  2. Ostatní zeleninu okurku, rajčata, ředkvičky a salát na menší kusy, lahůdkovou cibulku na kolečka a petrželku nadrobno posekáme.

  3. Ještě dáme nasekané a uvařené vejce s osmaženou cibulí a částí slaniny, tu si tak polovinu necháme na zdobení. Všechno prosolíme dle chuti a promícháme, nakonec dáme už jen majolku a kysanou smetanu, můžeme zastříknout olejem, ale není to nutné, znova promícháme a dáme tak na hodinu do ledničky vychladit.

  4. Servírujeme na dezertní talířky a navrch dáme osmaženou slaninu, kterou jsme si nechali a podáváme s pečivem, které máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!