Hovězí líčka s česnekem, paprikami a rozmarýnem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězích líček
- 3-4 větší cibule
- 150 g dobrého voňavého špeku
- 1 polévková lžíce másla
- 1 větší palička drceného česneku
- 3 větvičky rozmarýnu nebo 1 a 1/2 KL sušeného rozmarýnu
- 300 ml dobrého červeného vína (nebo tmavého piva)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 4 zelené papriky
- 1 malý rajský protlak
- 4 kuličky nového koření
- 3 bobkové listy
- vývar
- hladká mouka
Postup Hovězí líčka s česnekem, paprikami a rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Očištěná a omytá líčka opepříme a pokrájíme na na větší kostky.
Přidáme rozmarýn, na malé kousky pokrájené papriky a jednu pokrájenou cibuli.
Všechno jen trochu zakápneme červeným vínem (nebo tmavým pivem) a necháme asi 2 hodiny pěkně uležet.
V nádobě, kterou můžeme použít i do trouby, si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený uzený špíček a necháme ho pěkně vyškvařit. Na něm pak opečeme naložené masové kostky ze všech stran, aby se maso dobře zatáhlo.
Opečené kostky vyndáme.
Na výpeku orestujeme cibulku a maso vrátíme zpět.
Přidáme nadrcený česnek, rajský protlak, nové koření, bobkový list, vše opatrně zamícháme a podlijeme červeným vínem nebo tmavým pivem.
Nádobu přendáme do vyhřáté trouby a přiklopené pomalu dusíme doměkka. Občas promícháme. Můžeme podlít i vývarem.
Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem nebo s knedlíkem.