Hovězí líčka s česnekem, paprikami a rozmarýnem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězích líček
3-4 větší cibule
150 g dobrého voňavého špeku
1 polévková lžíce másla
1 větší palička drceného česneku
3 větvičky rozmarýnu nebo 1 a 1/2 KL sušeného rozmarýnu
300 ml dobrého červeného vína (nebo tmavého piva)
sůl
čerstvě mletý pepř
4 zelené papriky
1 malý rajský protlak
4 kuličky nového koření
3 bobkové listy
vývar
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná a omytá líčka opepříme a pokrájíme na na větší kostky.

  2. Přidáme rozmarýn, na malé kousky pokrájené papriky a jednu pokrájenou cibuli.

  3. Všechno jen trochu zakápneme červeným vínem (nebo tmavým pivem) a necháme asi 2 hodiny pěkně uležet.

  4. V nádobě, kterou můžeme použít i do trouby, si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený uzený špíček a necháme ho pěkně vyškvařit. Na něm pak opečeme naložené masové kostky ze všech stran, aby se maso dobře zatáhlo.

  5. Opečené kostky vyndáme.

  6. Na výpeku orestujeme cibulku a maso vrátíme zpět.

  7. Přidáme nadrcený česnek, rajský protlak, nové koření, bobkový list, vše opatrně zamícháme a podlijeme červeným vínem nebo tmavým pivem.

  8. Nádobu přendáme do vyhřáté trouby a přiklopené pomalu dusíme doměkka. Občas promícháme. Můžeme podlít i vývarem.

  9. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!