Florentinské těstoviny
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g špaget (já jsem tentokrát použila vřetena)
- 300 g čerstvého listového špenátu nebo mraženého, ale musí být listový, ne protlak!)
- 50 g másla
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- uzený sýr na posypání
Postup Florentinské těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody na skus.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a krátce osmahneme do sklovita. Přidáme opraný a okapaný špenát a za stálého míchání necháme lehce podusit, cca 3 minuty. Pokud použijeme špenát mražený, upravujeme ho na mírném ohni dokud nerozmrzne a potom opět chvíli dusíme.
Uvařené těstoviny scedíme, necháme dobře okapat a promícháme se špenátem. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talířích sypeme nastrouhaným uzeným sýrem.