Masové směsi na špagety á la Krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřová kýty
- 3 dcl vepřového vývaru
- 1/3 červené kapie
- 1/3 žluté kapie
- 4 jarní cibulky
- 1/2 šalotky
- 4 stroužky česneku
- 3 PL sugo (rajský protlak, česnek, oregano, bazalka, sůl, pepř, voda)
- sůl
- pepř
- koření dle chuti
- feferony
- 1 dcl smetany
- 1 ks taveného sýru
- 2 ks žampionů
- bazalka či petrželová nať
Postup Masové směsi na špagety á la Krkovička
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibulku s šalotkou, přidáme na malé kostičky maso a restujeme asi 8 minut.
Podlijeme hutným vývarem, přidáme červenou i žlutou kapii na malé kostičky, osolíme, opepříme, okořeníme dle vaší chuti a necháme asi 15 minut dusit a redukovat. Rozdělíme na dvě poloviny.
Do první poloviny dáme sugo, 2 stroužky rozmačkaného a nasekaného česneku, feferonku jak máte rádi. Necháme 5 minut klokotat. Na závěr promícháme s uvařenými špagetami a posypeme posekanou bazalkou či petrželovou natí.
Do druhé poloviny přidáme smetanu, tavený sýr, zelený pepř, česnek, žampiony a necháme za stálého míchání 5 minut provařit. Na závěr přelijeme touto směsí uvařené špagety a posypeme jarní cibulkou na větší kousky a kdo má rád nasekanou feferonkou.