Kachní játra s paprikami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kachních jater
2 papriky nejlépe 2 barvy
2 - 3 jarní cibulky
sádlo
lžička červené papriky
1 lžíce rajského protlaku
lžička solamylu+trocha vody
chilli pasta
špetka majoránky
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, očistíme od blanek a nakrájíme na menší kousky. Sádlo rozpustíme a játra s kmínem zprudka orestujeme. Přidáme papriku, protlak a společně minutku podusíme. Lehce podlijeme vodou.

  2. Nakrájené cibulky (bílá část) a papriky přihodíme k játrové směsi a dusíme do změknutí jater, papriky by měly být na skus. Nakonec zahustíme solamylem, osolíme, okořeníme a přidáme zelenou část cibulky. Podáváme s rýži nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!