Krůtí játra na zelenině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g krůtích jater
100 ml sladké chilli omáčky
100 ml vývaru nebo vody
200 g dýně Hokaido
3 barevné papriky
1 menší cibule
2 prolisované stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 lžička Solamylu rozmíchaná v 50ml studené vody
sůl na dochucení
zelené bylinky na posypání hotového pokrmu

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme,očistíme a ve spoji překrojíme. Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, pouze ji nakrájíme na silnější proužky. Papriky také nakrájíme na proužky a cibuli na tenké půlměsíčky.

  2. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita. Přidáme játra a prudce osmahneme. Podlijeme chilli omáčkou a vývarem. Přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek a promícháme.

  3. Pod pokličkou za občasného promíchávání dusíme 15minut, poté přidáme solamyl a 2minuty provaříme.

  4. Dochutíme solí a podáváme s rýží, nebo s bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!