Masové koule s paprikou a bramborovo-zeleninovou přílohou z jednoho plechu
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 0,5 kg mletého masa
- 4 zelené papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička sušeného česneku
- sůl
- 2 plátky tmavého toustového chleba
- 0,5 dcl mléka
- 1 dcl studené vody
- 0,5 kg brambor
- 4 papriky
- 1 cibule
- 1 palice česneku
- olivový olej
- grilovací koření
Postup Masové koule s paprikou a bramborovo-zeleninovou přílohou z jednoho plechu
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s rajčatovým protlakem, česnekem a solí, přidáme rozdrobený toustový chléb lehce zvlhčený mlékem, přilijeme vodu a řádně propracujeme, dokud se vše pořádně nespojí. Přidáme na papriku nakrájenou nadrobno a promísíme.
Ze směsi tvarujeme kuličky o velikosti golfového míčku, je dobré vždy několikrát prudce přehodit z dlaně do dlaně a pak zformovat kuličku, vytlačí se tak vzduch a maso pak při pečení nepraská.
Brambory omyjeme a nakrájíme na menší kousky (podle velikosti, většinou stačí na 1/4), česnek oloupeme, papriku a cibuli očistíme a také nakrájíme na menší kusy. Na plech rozmístíme masové koule, do volného prostoru dáme kusy brambor, papriky, cibule a česnek, vše pocákáme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením.
Pečeme odkryté 20 minut při 175°C, poté výpekem přelijeme vše na plechu a pečeme dalších 15 minut při 225°C.