Masové koule s paprikou a bramborovo-zeleninovou přílohou z jednoho plechu

Recepty, Mleté maso

Suroviny

0,5 kg mletého masa
4 zelené papriky
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička sušeného česneku
sůl
2 plátky tmavého toustového chleba
0,5 dcl mléka
1 dcl studené vody
0,5 kg brambor
4 papriky
1 cibule
1 palice česneku
olivový olej
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s rajčatovým protlakem, česnekem a solí, přidáme rozdrobený toustový chléb lehce zvlhčený mlékem, přilijeme vodu a řádně propracujeme, dokud se vše pořádně nespojí. Přidáme na papriku nakrájenou nadrobno a promísíme.

  2. Ze směsi tvarujeme kuličky o velikosti golfového míčku, je dobré vždy několikrát prudce přehodit z dlaně do dlaně a pak zformovat kuličku, vytlačí se tak vzduch a maso pak při pečení nepraská.

  3. Brambory omyjeme a nakrájíme na menší kousky (podle velikosti, většinou stačí na 1/4), česnek oloupeme, papriku a cibuli očistíme a také nakrájíme na menší kusy. Na plech rozmístíme masové koule, do volného prostoru dáme kusy brambor, papriky, cibule a česnek, vše pocákáme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením.

  4. Pečeme odkryté 20 minut při 175°C, poté výpekem přelijeme vše na plechu a pečeme dalších 15 minut při 225°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!