Masová směs s kysaným zelím

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Masová směs:
1/4 kg vepřového bůčku
1/4 kg uzeného bůčku
1/4 kg hovězího masa
1 celé vejce
hrst rýže
pepř
sůl
1 střední cibule
3 stroužky česneku
kysané zelí
mletá paprika (sladká)
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme spolu s cibulí a česnekem, vmícháme vejce a koření, dobře promícháme.

  2. Na dno kastrolu dáme polovinu sklenice kysaného zelí (balení o váze cca 640g), na ni dáme masovou směs zakryjeme zbytkem zelí, zalijeme trochou studené vody, (skutečně trochou, ne aby maso plavalo, zelí něco pustí, maso taky!). Dáme dusit pod pokličkou na plotýnku, nemícháme, jen občas kastrolem zatřeseme. Maso je hotové až se začne oddělovat tuk a šťáva a krásně voní, při tomto množství asi za 3/4 hodiny.

  3. Pak rozkvedláme ve studené vodě mírně navršenou lžíci hladké mouky a nalijeme kolem masa po obvodu kastrolu.

  4. Na trošce oleje rozpustíme 2 - 3 lžičky sladké papriky (opatrně, ne zprudka, ráda se připaluje a pak zhořkne) a nalijeme cik-cak na povrch zelí, necháme povařit aby se ztratila chuť syrové mouky, podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!