Maslovy kureci rizek s cesnekem, citronem a petrzelkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 ks kuřecích prsou
200 g libovolných na jemno drcených slaných krekrů
2 stroužky česneku
3 lžíce másla
hrst hladkolisté petrželky
strouhaná kůra z 1 citronu (strouha se pouze vrchní žlutá část, bílá dužnina pod ní ne, bývá nahořklá)
sůl
pepř
olej
1 vejce
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nadrcene krekry, kuru z citronu, petrzelku, prolisovany cesnek, maslo a pepr dame do kuchynskeho robotu a pomoci nozu rozmixujeme.

  2. Kureci prsa rozporcujeme na jednotlive rizky, naklepeme, osolime a obalujeme nejprve v mouce, pote v rozslehanem osolenem vajicku a nakonec v pripravene krekrove smesi (jemne pritlacime, aby se nam rizek cely rovnomerne obalil).

  3. Rizky nejprve smazime na oleji, nechame pouze zatahnout strouhanku.

  4. Pote je prendame do zapekaci nadoby, na kazdy dame kousek masla a pri 200 stupnich zakryte 20 minut opekame.

  5. Po uplynuti doby rizky odkryjeme a jeste 10 minut dopekame. Podavame s bramborem v jakekoliv uprave.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!