Rohlíky čerstvé i čtvrtý den
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Těsto:
- 300 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce tuku, nejlépe sádla
- 350 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- sušené droždí
Postup Rohlíky čerstvé i čtvrtý den
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny na program těsto, lépe však na program bez kynutí (nudle apod.)
Po skončení programu hnětení, těsto vyndáme, rozdělíme na kouličky podle požadované velikosti rohlíků (cca 40 g) a vytvarujeme rohlíky.
Troubu předehřejeme na 200°C. Rohlíky dáme na plech s pečícím papírem a necháme na teplém místě ještě nakynout. Rohlíky po nakynutí dáme do trouby a pečeme cca 20 - 25 minut.
Pokud se nám nějaké rohlíky nevejdou na plech, můžeme je dát do lednice na tác a upečeme je např. až druhý den. Rohlíky nejdříve vyndáme z lednice, necháme nakynout a pak je teprve upečeme.