Marinované vepřové žebírko
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,2 kg vepřového žebírka z bůčku
- 1 dl vývaru
- Marináda:
- 1 malý rajský protlak
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 2 stroužky našprtaného česneku
- sůl
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce medu
- sladká mletá paprika
- chilli
- rozmarýn
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička worcesteru
Postup Marinované vepřové žebírko
Postup přípravy receptu
-
Žebírka dám do sáčku a zaliji marinádou, nechám 24 hodin v lednici.
Marinované žebírko vložím do pekáčku, přidám vývar, zadělám alobalem a dám do trouby na cca 5,5 hodiny pomalu péct, při teplotě 100 stupňů.
Sundám alobal, potřu marinádou, která zůstala v sáčku a na závěr 30 minut griluji.