Marinované vepřové žebírko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,2 kg vepřového žebírka z bůčku
1 dl vývaru
Marináda:
1 malý rajský protlak
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce červeného vinného octa
2 stroužky našprtaného česneku
sůl
1 lžička hořčice
1 lžíce medu
sladká mletá paprika
chilli
rozmarýn
1 lžíce oleje
1 lžička worcesteru

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka dám do sáčku a zaliji marinádou, nechám 24 hodin v lednici.

  2. Marinované žebírko vložím do pekáčku, přidám vývar, zadělám alobalem a dám do trouby na cca 5,5 hodiny pomalu péct, při teplotě 100 stupňů.

  3. Sundám alobal, potřu marinádou, která zůstala v sáčku a na závěr 30 minut griluji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!