Plněné portobello klobouky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

4 větší portobello žampiony
2 větší stroužky česneku rozmačkané
150 g tofu natural
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 lžička oregána
1 lžička tymiánu
1/2 lžičky chilli papričky
3 lžíce sušeného droždí
50 g vegan sýru (Tavenýr, VeganLine apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 190°C.

  2. Portobello oloupeme a vyřízneme jim nohy (mushroom violence!).

  3. Na trošce oleje dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.

  4. Do misky dáme tofu, protlak, sojovou omáčku, sušené droždí, olej, osmahnutou cibulku a vegan sýr.

  5. Obsah misky rozmačkáme vidličkou do hrudkovité konzistence.

  6. Klobouky z vnější strany natřeme trochou oleje, vnitřek naplníme tofu směsí a také jí potřeme olejem.

  7. Dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny, podle velikosti a masitosti žampiónů.

  8. Podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!