Plněné portobello klobouky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 4 větší portobello žampiony
- 2 větší stroužky česneku rozmačkané
- 150 g tofu natural
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička oregána
- 1 lžička tymiánu
- 1/2 lžičky chilli papričky
- 3 lžíce sušeného droždí
- 50 g vegan sýru (Tavenýr, VeganLine apod.)
Postup Plněné portobello klobouky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 190°C.
Portobello oloupeme a vyřízneme jim nohy (mushroom violence!).
Na trošce oleje dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
Do misky dáme tofu, protlak, sojovou omáčku, sušené droždí, olej, osmahnutou cibulku a vegan sýr.
Obsah misky rozmačkáme vidličkou do hrudkovité konzistence.
Klobouky z vnější strany natřeme trochou oleje, vnitřek naplníme tofu směsí a také jí potřeme olejem.
Dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny, podle velikosti a masitosti žampiónů.
Podáváme ihned.