Čokoládovo-kakaové sušenky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 220 g rostlinného másla (např. ViveBio, AlsanBio)
- 1 hrnek hnědého cukru
- 1 lžička třinové melasy
- 2 lžičky vanilkového extraktu (či část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
- 1/4 hrnku mléka (mandlového sojového nebo jiného ořechového rostlinného)
- 2,25 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku kakaa na vaření (ideálně fair-trade)
- 3/4 lžičky soli
- 1 lžička pečící sody
- 100 g nasekané čokolády
Postup Čokoládovo-kakaové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. Rostlinné máslo, cukr, melasu a vanilkový extrakt šlehejte asi minutu šlehačem (či vidličkou), poté přidejte mléko a opět prošlehejte.
V jiné míse smíchejte suché ingredience a vmíchejte je následně do našlehaného másla.
Přidejte nasekanou čokoládu, prodělejte a rukama tvarujte asi 3 cm velké kuličky. Klaďte je na plech a každou rozplácněte na tlustší placičku.
Pečte 8 - 9 minut.
Po vyndání posypte hnědým cukrem, nechte ještě asi 5 minut dojít na plechu, poté přendejte na rošt a nechte plně vychladnout.
Skladujte v uzavřené nádobě.