Čokoládovo-kakaové sušenky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

220 g rostlinného másla (např. ViveBio, AlsanBio)
1 hrnek hnědého cukru
1 lžička třinové melasy
2 lžičky vanilkového extraktu (či část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
1/4 hrnku mléka (mandlového sojového nebo jiného ořechového rostlinného)
2,25 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku kakaa na vaření (ideálně fair-trade)
3/4 lžičky soli
1 lžička pečící sody
100 g nasekané čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. Rostlinné máslo, cukr, melasu a vanilkový extrakt šlehejte asi minutu šlehačem (či vidličkou), poté přidejte mléko a opět prošlehejte.

  2. V jiné míse smíchejte suché ingredience a vmíchejte je následně do našlehaného másla.

  3. Přidejte nasekanou čokoládu, prodělejte a rukama tvarujte asi 3 cm velké kuličky. Klaďte je na plech a každou rozplácněte na tlustší placičku.

  4. Pečte 8 - 9 minut.

  5. Po vyndání posypte hnědým cukrem, nechte ještě asi 5 minut dojít na plechu, poté přendejte na rošt a nechte plně vychladnout.

  6. Skladujte v uzavřené nádobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!