Marinovaná krkovička se sladkou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice (cca 250 g 1 ks)
- 1 šalotka
- 1 malou cibuli
- 1 hrst nakrájeného pórku
- 1 PL brusinkové marmelády
- 1 PL rybízové marmelády
- sůl
- pepř
- olej
- vývar
- Marináda:
- 1 PL wasabi
- 1 PL dijonské hořčice
- 1 PL domácího kečupu
- 2 stroužky česneku
- 4 PL oleje
- sůl
- pepř
Postup Marinovaná krkovička se sladkou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku potřeme z obou stran marinádou a na půl dne dáme uležet do lednice.
Uleželou krkovici orestujeme na pánvi cca 4 minuty z každé strany, takto upravenou krkovici necháme odstát v mírně rozehřáté troubě.
Na výpek na pánvi přidáme na jemno nakrájenou šalotku, cibuli, pórek, vše orestujeme a přidáme zbytek marinády, vepřový vývar, brusinkovou a rybízovou marmeládu a necháme redukovat do přijatelné konzistence.