Marinovaná krkovička se sladkou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice (cca 250 g 1 ks)
1 šalotka
1 malou cibuli
1 hrst nakrájeného pórku
1 PL brusinkové marmelády
1 PL rybízové marmelády
sůl
pepř
olej
vývar
Marináda:
1 PL wasabi
1 PL dijonské hořčice
1 PL domácího kečupu
2 stroužky česneku
4 PL oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku potřeme z obou stran marinádou a na půl dne dáme uležet do lednice.

  2. Uleželou krkovici orestujeme na pánvi cca 4 minuty z každé strany, takto upravenou krkovici necháme odstát v mírně rozehřáté troubě.

  3. Na výpek na pánvi přidáme na jemno nakrájenou šalotku, cibuli, pórek, vše orestujeme a přidáme zbytek marinády, vepřový vývar, brusinkovou a rybízovou marmeládu a necháme redukovat do přijatelné konzistence.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!