Makový šnek

Recepty, Moučníky

Suroviny

25 g droždí
50 g cukru krystalu
200 ml mléka
500 g hladké mouky
2 vanilkové cukry
špetka soli
2 vejce
120 g másla
1 žloutek
NÁPLŇ:
50 g rozinek
200 g mletého maku
kůra z 1 citrónu
2 lžíce strouhanky
1/4 lžičky mleté skořice
100 ml vody
200 g krystalového cukru
2 lžice citrónové šťávy
20 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Droždie rozmiešame v troche mlieka a cukru a necháme vykysnúť. Potom z kvásku, múky, vanilkového cukru, štipky soli, zvyšku mlieka, vajec vymiesime cesto. Necháme vykysnúť.

  2. Náplň: Hrozienka prepláchneme horúcou vodou. Mak zmiešame s kôrou, strúhankou a škoricou. Cukor zvaríme s vodou, pridáme maslo a makovú zmes. Odstavíme a primiešame hrozienka. Necháme vychladnúť.

  3. Cesto vyvaľkáme, nanesieme naň rovnomerne náplň a zrolujeme.

  4. Do vymastenej tortovej formy stočíme roládu ako slimáka a necháme ešte 20 minút kysnúť.

  5. Povrch potrieme žĺtkom a pečieme asi 1 hodinu v rúre.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!