Vepřová pečená roláda na houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty - plát
6 ks Bavorské klobásky na pečení (syrové ve střívku-Albert)
5 vajec
Solamyl
1 cibule
1 mrkev
směs lesních hub
koření Vepřová pečeně (Kotányi)
sůl
pepř
červená paprika
vepřová tuková blána

Postup přípravy receptu

  1. Syrové Bavorské klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, přidáme 2 celá syrová vejce, 3 syrové žloutky, lžičku mleté červené papriky, lžičku Solamylu, půl lžičky pepře. Vzniklou směs robotem rozkutrujeme do hustší fáše.

  2. Vepřovou kýtu si opatrně rozkrájíme tak aby nám vznikl pokud možno celistvý plát. Ten následně přes potravinářskou folii ještě rozklepeme a posypeme směsí koření Vepřová pečeně“.

  3. Na takto okořeněný plát rozetřeme fáš a zamotáme do tvaru rolády. Vzniklou zamotanou roládu obalíme do vepřové tukové blány a vložíme do pekáče. Roládu podlijeme půl litrem vody a okolo nakrájíme na větší kusy jednu petržel, mrkev a cibuli.

  4. Pečeme na střední teplotu, přičemž po hodině odstraníme kořenovou zeleninu a nahradíme ji směsí lesních hub a pečeme další hodinu. Posledních 15 minut necháme odkryté péct pro získání hezké barvy.

  5. Šťávu lehce můžeme dohustit tmavou instantní jíškou. Podáváme s rýží, bramborem ale i studené s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!