Losos na masle

Recepty, Ryby

Suroviny

filet lososa
čerstvá bazalka
čerstvý rozmarýn
provenslanske koření
sůl
citron
máslo
brambory
mléko nebo smetana
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Filet lososa zbavte šupin, rozdělte na kusy, osolte, pokapejte citronem a posypte provensálským kořením.

  2. Uvařte brambory ve slupce, rozmačkejte na hrubší kaši s máslem, mlékem nebo smetanou, osolte.

  3. Na pánvičce rozpusťte máslo a osmažte několik kůrek z citronu.

  4. Až kůra provoní, tak ji vyndejte, položte lososa kůži dolu a neotáčejte!

  5. Navrch přidejte čerstvou bazalku a zavřete pánev poklici.

  6. Můžete přidat i trochu vody na šťávičku.

  7. Pečte podle velikosti lososa, cca 10 minut (to poznáte).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!