Vykostěné pečené vepřové koleno
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřové koleno
- nové koření
- 3 bobkové listy
- 5 stroužků česneku
- 2 větší cibule
- jalovec
- sůl
- voda
- 1 kostka Knorr
- alobal
Postup Vykostěné pečené vepřové koleno
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme nahrubo, koleno vykostíme, česnek prolisujeme. Kůži na kolenu na několika místech nařízneme, osolíme a do zářezů dáme prolisovaný česnek.
Do pekáčku dáme všechnu cibuli, na ni kůží dolů položíme vykostěné koleno. Přidáme bobkový list, jalovec a nové koření, poté zalijeme vodou. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C.
Pečeme asi 1,5 hodiny, maso obrátíme, sundáme alobal a necháme další půl hodiny péct. Podávala jsem s knedlíkem a kedlubnovým zelím.